Statul Texas se declară invadat: 10 state au trimis Garda Națională în sprijinul autorităților texane. Posibil conflict cu autoritățile federale

AUTOR Cornel Petrisor  - ianuarie 27, 2024

Guvernatorul republican al statului Texas, Greg Abbot, a declarat „o invazie” asupra statului său, „în temeiul articolului I, secțiunea 10 din Constituție”, ceea ce îi permite să folosească toate măsurile pentru a se proteja, inclusiv militar.

Decizia sa vine după ce Departamentul de Siguranță Publică din Texas a preluat controlul asupra parcului Shelby din Eagle Pass, un punct fierbinte al imigrației ilegale, la 11 ianuarie, în mijlocul luptelor juridice în curs între stat și administrația Biden.

Între timp, Curtea Supremă de Justiție a SUA a decis că autoritățile federale au dreptul să elimine barierele ridicate, ceea ce a stârnit nemulțumirea texanilor.

Reprezentanți ai Partidului Democrat au cerut președintelui Biden să trimită forțele federale pentru a prelua controlul Gărzii Naționale din Texas. Garda Națională este o forță militară organizată de fiecare stat în parte, care face parte din rezerva Armatei SUA.

„Dar, în primul rând, după cum vă puteți imagina, suntem pregătiți în cazul în care acest eveniment improbabil se va întâmpla, pentru a ne asigura că vom continua exact ceea ce am făcut în ultima lună, și anume să construim aceste bariere, fie că este vorba de sârma concertina sau de alte bariere de frontieră anti-escaladare.”

„Vom continua să facem exact ceea ce facem, să extindem refuzul nostru de a interzice intrarea ilegală în statul Texas”, a adăugat Abbott.

Guvernatorul republican spune că 10 alte state și-au trimis Garda Națională în sprijinul său, iar 25 de state au semnat o scrisoare de sprijin față de autoritățile din Texas.

„Am vorbit cu președintele despre graniță, m-am întâlnit cu el pe pista de la El Paso și am vorbit direct cu el despre ceea ce se întâmplă” i-a spus Abbott lui Carlson. „I-am înmânat o scrisoare care conținea soluții imediate pe care le-ar putea lua și care ar securiza imediat granița fără a fi nevoie de adoptarea unei noi legi”.

„În ciuda faptului că i-am înmânat în total opt scrisori diferite, el a refuzat să răspundă”, a continuat Abbott.

„Ceea ce vreau să vă spun este că am stabilit precursorul a ceea ce se numește articolul IV, secțiunea 4 din Constituția Statelor Unite pentru a arăta că am fost invadați și am cerut sprijinul președintelui pentru a ne proteja statul, iar acesta a refuzat de opt ori să facă acest lucru, iar acest lucru mă autorizează să declar o invazie în temeiul articolului I, secțiunea 10 din Constituție pentru a mă asigura că Texasul va putea folosi toate instrumentele din arsenalul nostru pentru a ne apăra statul”, a explicat guvernatorul republican.

Suedia și complezența letală a elitelor

Cornel Petrisor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Alte Articole