Poporul suntem noi

AUTOR Cornel Petrisor  - aprilie 26, 2022

Trebuie să gândim optimist orizontul luminos al naţiunii române. Am trecut prin multe încercări de-a lungul istoriei: invazii tătărăști, ocupația otomană, războiaie rasiale, cotropiri sovietice, dictatură. Și, cu toate acestea, am supraviețuit.

Iată de ce îmi plac optimiștii, oamenii care se implică acolo unde alţii se resemnează. Mă bazez pe sprijinul românilor care-şi respectă meseria şi sunt prezenți în comunitate. Aliatul meu e orice compatriot care simte, crede, gândește și se comportă altfel decât pesimiștii, defetiștii sau negativiștii. 

Mă adresez inimilor luminoase și generoase, capabile să iubească prin fapte, nu doar declarații. Mă entuziasmează cetățenii dornici să-și ajute semenii fără să aştepte aplauze, fără să ceară recunoaștere, mită sau şpagă.

Românul care se respectă pe sine îi respectă pe ceilalţi. Omul credincios e viu, politicos și ambițios. Nu caută slava deșartă, ci dorește să lase o moștenire-n urmă.

Părinții m-au învățat să mă gospodăresc singur, nu să cer ajutoare și asistență din afară.

Visez la o țară unde sufletele românilor sunt animate de spiritul inițiativei, al hărniciei, al îndrăznelii și al libertății responsabile.

Copiii noștri nu vor rămâne acolo unde se promovează agresiv mitocănia, opulența vulgară și aroganța banului nemuncit.

Iată de ce trebuie să scoatem la iveală majoritatea tăcută a românilor reprezentați de cumințenie, decență, vorbă și faptă cuviincioasă. 

Ar trebui să pedepsim, ca în Elveția sau alte țări civilizate, omul care scuipă pe stradă, șoferul care claxonează abuziv, insul care aruncă gunoaiele la întâmplare. Trebuie să ne protejăm comunitățile de mizerie, agresivitate şi promiscuitate.

Mai mult: trebuie să promovăm în politică oamenii cu adevărat valoroși. Priviţi atent într-o zi şi vedeţi cine se îngrămădește să apară pe micile ecrane: interlopi, spărgători, ucigaşi, politicieni arestaţi, vameşi corupţi, miliţieni alunecoşi, judecători interesaţi, oameni de afaceri care poartă cătuşele ca domnişoarele bijuteriile. 

Pe cine nu vedem la televizor şi pe internet şi în ziare: antreprenorii de succes, ingineri talentaţi, dascălii de geniu, părinţii vrednici care îşi cresc copiii cu afecţiune şi grijă, IT-işti profesionişti, dascăli care din două salarii aduc pâinea pe masă, judecători care nu primesc şpagă, antreprenori hărţuiţi de birocraţie, medici rezidenţi care nu primesc mită de la oameni sărmani şi bolnavi, universitari care educă și își scriu opera, scriitori care onorează limba română, oameni de afaceri care plătesc taxe, produc valoare adăugată și locuri de muncă.

A venit poate vremea să iasă „pe sticlă” şi cetăţenii normali ai României.

Suntem milioane de cetățeni îngrijorați de cultura iresponsabilității: de pseudo-educația primită de copiii drogați cu pornografie, viciu, scandal.

România are alți eroi care trebuie scoși în prim plan: țărani adevărați sau fermieri silitori, dascălii dedicați, femei care au deopotrivă familie şi carieră, medicii implicați în operații grele, micii sau marii antreprenori eliberaţi de complexul şpăgii, oameni dornici să lupte pentru bunăstarea lor, a familiei şi a comunităţii.

Sunt în România oameni care muncesc de dimineața până seara, finanţând însă cheltuieli aberante ale Statului şi peticind mereu un sac fără fund. Aceştia merită și au dreptul să fie reprezentaţi.

România românilor, nu a birocraților

Cornel Petrisor

Timp de peste două decenii, Cornell Petrișor a supravegheat toate operațiunile companiei Cornell’s Quality Construction, Inc., firmă fondată în Bellevue, Washington. Întreprinderea lucrează în colaborare cu o companie-soră, Tile & Marble Quality Service, Inc., pentru a oferi regiunii în care activează o gamă completă de servicii de calitate în ceea ce privește construcțiile rezidențiale. Compania sa este specializată în renovări complete de locuințe, dar și finisaje interioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Alte Articole