Totul pentru România

AUTOR Cornel Petrisor  - martie 29, 2022

Dragi prieteni, 
Frați români,

Mă înclin în fața românilor care, în ultimele săptămâni, au întins o mână refugiaților de război. Compatrioții noștri din Tulcea, Suceava, Maramureș, Iași, Vaslui, Brăila sau Galați au arătat lumii tradiționala omenie și proverbiala ospitalitate românească.

Deși simțim și gândim la fel în atâtea privințe, mulți dintre voi nu mă cunoașteți. Permiteți-mi să mă prezint foarte pe scurt.

Port numele sutașului Corneliu, pe care Domnul Isus l-a îndrăgit și l-a atins cu harul său.

Sunt unul dintre miile de ardeleni, moldoveni, bucovineni, olteni, dobrogeni sau bucovineni care, în timpul dictaturii, am căutat libertatea.

La 21 ani, în noaptea zilei de 20 mai 1985, am trecut Dunărea înot. Mi-am iubit țara, mi-am respectat părinții, mi-am adorat mama. Am iubit însă și mai mult libertatea.

Privind spre celălalt mal al bătrânului fluviu, știam că nu pot căra peste graniță nici haine, nici averi.

Am purtat însă-n suflet curajul, grăuntele de muștar al credinței visul libertății. Mulțumesc bunului Dumnezeu că, după aproape 40 ani de viața petrecută în Statele Unite, m-am întors în România, pe meleagurile copilăriei și ale primei tinereți.

N-am venit să iau, ci ca să dau. Înainte de toate, să dau un exemplu de loialitate.

Sunt român și nu mi-e rușine de asta. Sunt creștin și sunt mândru de uriașele realizări ale civilizației construite prin Decalog și dialog.

Sunt antreprenor, soț și tată dornic să lase în urmă, ca și voi, nu doar o moștenire materială, ci și o moștenire spirituală.

Mesajul meu la Congresul Alianței pentru Unirea Românilor este clar. Trebuie să facem totul pentru România și totul pentru români.

Viața Românilor are valoare și fără pace nu există libertate sau prosperitate

Îl felicit pe domnul George Simion pentru curajul cu care a condamnat agresiunea rusească.

Aplaud efortul senatorului Claudiu Târziu de-a face cunoscute guvernului României și comunității internaționale suferințele românilor din Ucraina sau Republica Moldova.

Fericiți făcătorii de pace, spune Biblia, nu creatorii de război.

L-aș fi crezut pe Vladimir Putin dacă ar fi returnat cândva tezaurul furat României de către sovietici. L-aș fi crezut pe Vladimir Putin dacă ar fi denunțat crimele odioase săvârșite de KGB la adresa dizidenților anticomuniști.

L-aș fi crezut pe Vladimir Putin dacă poporul rus n-ar fi trăit chiar și astăzi în sărăcie, în pofida bogățiilor naturale ale unei țări imense, cu o superbă cultură și civilizație creștină.

L-aș fi crezut pe Vladimir Putin vorbind despre naziști şi fasciști, dacă liderul de la Kremlin ar fi denunțat pactul Ribbentrop-Molotov și ar fi adus scuze publice Poloniei, României, Finlandei sau Țărilor Baltice agresate și siluite de URSS.

L-aș fi crezut dacă n-ar fi arestat opozanții politici, dacă n-ar fi otrăvit jurnaliști, dacă nu s-ar fi agățat de scaunul puterii precum Stalin, Mao ori Fidel Castro.

Ca orice pui de bolșevic, Putin minte. Împreună cu oligarhii tranziţiei şi mafia politico-financiară de la Moscova, regimul său dictatorial produce doar suferință pentru oamenii de rând, atât în Ucraina, cât și-n propria sa țară.

Fără Putin, lumea ar fi mai bună.

A sosit vremea ca politica externă țării noastre să fie realistă și să țină cont de amenințările și oportunitățile momentului.

Am neglijat prea mult timp interesele României la Marea Neagră și, în mod special, potențialul economic, militar și comercial reprezentat de portul Constanța. A fost nevoie de războiul din Ucraina ca să înțelegem importanța industriei de apărare: de la sisteme balistice moderne până la construcția de submarine.

România nu trebuie doar să cumpere scump și să vândă ieftin. România trebuie să producă armament de calitate excepțională. De ce turcii pot face drone militare, iar noi nu — deși suntem o țară cu excepționale capacități în sfera IT?

Românii au oferit aliaților NATO sprijin masiv prin alocări bugetare generoase (2% din PIB), mobilizare soldățească și jertfă de sânge.

Am dat destul, deci e timpul să și primim respectul cuvenit și, mai ales, să vedem investiții de capital.

Ca om de afaceri, știu că orice contract și orice parteneriat se negociază. Nu în genunchi, ci în picioare.

Din păcate, președintele Iohannis și liderii diplomației române din ultimii ani s-au dovedit cei mai slabi negociatori din istoria modernă a patriei noastre.

AUR poate oferi românilor un altfel de politică externă și un altfel de președinte.

Dumnezeu să binecuvânteze România!

De ce am plecat în America?

Cornel Petrisor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Alte Articole