Poporul e suveran

AUTOR Cornel Petrisor  - aprilie 23, 2022

Foarte mulți politicieni au uitat cuvintele Constituției României:

„Art. 2, alin. (1) Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercita prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum. (2) Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.”

Suveranitatea poporului român, exercitată prin referendum, a fost călcată în picioare. Iată de ce trebuie să regândim viitorul României plecând de la câteva urgențe.

  • Naşterea unei Constituţii pentru „românii de pretutindeni”.
  • Reducerea imunităţilor parlamentare.
  • Revocarea aleşilor locali sau parlamentari de către cetăţeni, în cazul în care aceştia încalcă contractul politic prin fapte de corupţie, traseism, etc. (În limbaj popular, definim procedura prin „chemarea la vatră”).
  • Limitarea puterii aleşilor locali la numai două mandate consecutive, pentru evitarea „baronizării”. 
  • Impunerea răspunderii penale, fiscale şi administrative pentru magistraţii care comit abuzuri.
  • Confiscarea averilor nejustificate.
  • O mai clară precizare a suveranității naționale în raport cu organismele Uniunii Europene. 

România nu se va face bine fără decidenți capabili să combine competența și integritatea. România poate fi o țară atractivă pentru milioane de compatrioți doar hotărârile factorului politic vor respira inteligență, prospețime și patriotism.

Aliatul principal al nostru este cetățeanul care a înțeles că România trebuie să fie spațiul binelui comun, iar nu terenul de vânătoare pentru politicienii corupți.

Țara noastră se va înnoi prin redescoperirea valorilor creștine, prin atragerea în sfera politică a unor voci credibile, a oamenilor cu expertiză verificată și a personalităților capabile să depăşească vraja neputinței, tentația fatalismului sau falsul providențialism, oameni care nu s-au lăsat atraşi de mirajul îmbogăţirii prin politică.

Organizarea post-comunistă a politicii din România a ignorat nevoile cetățeanului modern. E timpul să redescoperim suveranitatea poporului.

Cornel Petrisor

Timp de peste două decenii, Cornell Petrișor a supravegheat toate operațiunile companiei Cornell’s Quality Construction, Inc., firmă fondată în Bellevue, Washington. Întreprinderea lucrează în colaborare cu o companie-soră, Tile & Marble Quality Service, Inc., pentru a oferi regiunii în care activează o gamă completă de servicii de calitate în ceea ce privește construcțiile rezidențiale. Compania sa este specializată în renovări complete de locuințe, dar și finisaje interioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Alte Articole